Jaarprogramma "Inspirerend leiderschap voor duurzaam werkgeluk."

Ben jij een inspirerend voorbeeld voor je team? En heb je de juiste tools in huis om iedereen betrokken en gemotiveerd te houden? Om een inspirerende leidinggevende te zijn is het belangrijk dat je een relatie aangaat met je medewerkers. Maar hoe is de relatie met jezelf en je omgeving? Wat drijft jou in je dagelijks leven en wat zijn je persoonlijke waarden?  Ken je de waarden van je medewerkers en weet je wat zij nodig hebben om het maximale uit zichzelf te halen en iedere dag met plezier naar het werk te gaan? Hoe kun jij ervoor zorgen dat er een arbeidsverhouding verandert in een arbeidsrelatie. En wat gebeurt er als je van een aanspreekcultuur naar een aansteekcultuur beweegt? In ons jaarprogramma nemen wij je mee naar een positieve werkcultuur die ervoor zorgt dat mensen niet opbranden of letterlijk danwel figuurlijk vertrekken. 

 

Het jaarprogramma bestaat uit twee delen. Het eerste half jaar zetten we in op persoonlijke ontwikkeling. Het tweede half jaar gaan we aan de slag met een plan voor jouw team of organisatie. 

 

Het jaarprogramma bestaat uit 

  • Intakegesprek zodat we het programma optimaal op maat kunnen maken
  • 6 bijeenkomsten van twee dagdelen
  • 6 optionele individuele contactmomenten met je mentor
  • Eindgesprek

Wat levert het je op:

  • Een goed beeld van je sterke eigenschappen die je na het traject met gemak in kunt zetten
  • Persoonlijke valkuilen en belemmeringen lossen op
  • Plan van aanpak en begeleiding uitvoering voor meer werkgeluk binnen je eigen organisatie of team
  • Aansteekcultuur i.p.v.  aanspreekcultuur in je eigen organisatie of team

Het programma zal er globaal zo uit zien, afhankelijk van de groep. Elke bijeenkomst wordt op maat voorbereid:

Dag 1 Persoonlijk leiderschap – persoonlijke ontwikkeling

Dag 2 Persoonlijk leiderschap – communicatie

Dag 3 Persoonlijk leiderschap – In verbinding met de ander

Dag 4 Scan van je organisatie/team

Dag 5 Actieplan voor je team

 

Dag 6 Uitvoeringsfase en evaluatie

 

Het jaarprogramma vindt plaats op een inspirerende locatie en is inclusief koffie, thee, water, fruit en een uitgebreide gezonde lunch.

Investering: €5995,- exclusief BTW

Lezing "relatietherapie op de werkvloer: investeren of vertrekken?"

In deze humoristische lezing nemen Sonja Hofstee en Karin Hoogterp het publiek mee in hun verfrissende blik op werkgeluk. Want eigenlijk is een werkrelatie niet wezenlijk anders dan een gewone relatie. Van de eerste datingfase en de roze bril van verliefdheid naar de ergernis aan witte sokken en andere huis-tuin en keuken irritaties. Van kleine en grote veranderingen in het leven tot misschien wel het moment van relatietherapie en afscheid nemen. De grote vraag is: ben je nog aan het investeren of ben je eigenlijk al aan het vertrekken? En is er dan nog een weg terug? Een uurtje relatietherapie voor je hele team of organisatie. Als je durft…

Deze lezing geeft ruimte om op een andere manier naar jezelf, je collega’s en je eigen invloed op werkgeluk te kijken. De lezing is in te zetten als energizer bij bijvoorbeeld nieuwjaarsrecepties of aan de start van een verander- of reorganisatietraject.  

Kosten €995,- exclusief BTW. In overleg is deze lezing ook op maat aan te passen (prijs in overleg).

Uitgebreide organisatie MRI

Voorkomen is beter dan genezen. Wij bieden ondersteuning om je organisatie aantrekkelijk te maken en te houden voor huidige en toekomstige medewerkers. Aan de start van een traject doen wij daarom altijd een nulmeting in de vorm van een diepgaande scan van je organisatie die wij een organisatie MRI noemen. Hierbij nemen we verschillende organisatie onderdelen van je organisatie onder de loep te weten:

-medewerkerstevredenheid in beeld

-werkplekonderzoek

-websiteonderzoek

-waardepropositie van je organisatie: helder krijgen van jouw corporate story

-HR onderzoek (vacatures/begeleiding bij ziekte/exitprocedures etc.)

De kosten van dit advies bedragen € 5.995,- exclusief BTW en bevat aanbevelingen die de organisatie zelf in samenwerking met bijvoorbeeld de eigen HR afdelingen kunnen worden uitgevoerd of die wij kunnen uitvoeren.